No Back Pain

 

Hvorfor hedder siden No Back Pain

Som hesteejer har jeg altid været meget opmærksom på hvordan hestenes rygge ser ud og hvordan de udvikler sig. Jeg har altid tjekket dem for ømheder og været meget frustreret når en hest har været øm eller spændt i sin ryg. For hvad kom det af, sadlen, ridningen eller noget helt tredje.

Lucky Lady alias Stacia, Lillepigen

Lucky Lady alias Stacia, Lillepigen

Jeg har selv to diskusprolapser og ved hvor forfærdeligt det er at gå med smerte og hvor begrænset man kan være i sine bevægelser. Jeg er ikke opereret, men er i dag smertefri og det skyldes at jeg altid har holdt mig i gang, selv da smerterne var værst. Jeg har styrket mine rygmuskler ved at ride og så har jeg gået meget. Herudover har jeg gået en del til kiropraktor, hvilket ikke er nødvendigt mere. Jeg ved at jeg er nødt til at bevæge mig meget for at holde musklerne i ryggen stærke, da det er dem der holder sammen på det hele. Laver jeg en meget forkert bevægelse, falder af en hest eller lignende, så er der stor chance for at smerterne vender tilbage og så går der ikke kun to måneder før de forsvinder, vi taler snarere to år.

Når jeg nu selv har det sådan, så kan jeg ikke lade være med at tænke på hvordan det må være for hesten at have ondt i ryggen og så samtidig skulle slæbe rundt på sin rytter. Jeg ved også hvor mange år det har taget mig selv at blive smertefri og hvor vigtigt det er at jeg holder min ryg stærk og bruger den korrekt hele tiden. Det er nøjagtig det samme med vores heste. De skal gennem træningen udvikle en stærk overlinje for at kunne klare den belastning det er at bære rundt på en rytter. Har hesten ondt, så vil den gå og kompensere og så er det skaderne begynder at komme snigende.

Derfor betyder det utroligt meget for mig, at hesten absolut ingen smerter har i ryggen, for kun da kan jeg sørge for at den får en stærk og veludviklet overlinje – Deraf navnet.

Lucky Lady som 6 års og 178 cm i stang. Hun får ros for sin fine overlinje af både dyrlæge og sadelmager.

Lucky Lady som 6 års og 178 cm i stang. Hun får ros for sin fine overlinje af både dyrlæge og sadelmager.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked