Longering

 

Longering bruges til at forberede hesten på ridningen og er med til udvikle en stærk overlinje. Hesten skal her ligesom i arbejdet for hånd, lære at træde dybt ind under sig, således at mavemusklerne spændes, ryggen strækkes og halsen sænkes.

Man kan her se hvordan Stacias ryg buer opad/løfter sig

Man kan her se hvordan Stacias ryg buer opad/løfter sig

Montering af longen

Normalvis vil man spænde longen igennem indvendige bidring, henover nakken og hæfte den på udvendige bidring. Bruger man indspændingstøjler kan man nøjes med at sætte den fast i indvendige bidring. Ved at spænde den over nakken får man mere kontrol.

Hjælpemidler

Man kan longere med indspændinger, en gammeldags chambon eller helt uden noget. Der bruges ikke typer som almindelige chamboner eller andre ting.

Stacia strækker sig dybt i skridt

Stacia strækker sig dybt i skridt

Den gammeldags chambon fungere på den måde at den ligger pres på nakken hvis hesten løfter hovedet højt ellers hænger den bare løst og forhindrer på ingen måde hesten i at strække sig frem eller ned. Den er god at bruge til heste der har tendens til gå med hovedet højt og som har svært ved at finde ud af at strække sig.

Indspændningstøjlerne bruges til at vænne hesten til kontakten på tøjlen. De hæftes normalt forholdsvis højt på sadlen eller longegjorden og skal i starten være så lange at hesten kan strække sig helt ned til jorden. Senere bruges de til at se hvor højt hesten kan komme op i nakken uden at miste ryggen og uden at begynde at gå bag lod. De bruges aldrig til at tvinge hesten ned med hovedet, de vil altid være så løse at hesten til enhver tid kan løfte hovedet højt.

Amaze strækker sig i trav

Amaze strækker sig i trav

I nogle tilfælde kan man bruge indspændingstøjler og chambon samtidig. Det kan nogle gange hjælpe på heste der går meget ustabilt eller heste der har svært ved at slappe af.

Hvordan

Når man arbejder hesten i longen, så skal den arbejde afslappet men aktivt fremad. Man skal også her som i arbejdet for hånd, forsøge at få hesten til at træde skråt ind under sig med indvendige bagben. Det gør man ved at hold kontakten til biddet med longen og samtidig drive med pisken. På sigt vil det gøre at hesten begynder at runde sig, arbejder man den samtidig dybt og aktivt ind under sig, så vil den også begynde at strække sig. Senere vil man kunne se at hesten også begynder at tippe i bækkenet og ryggen vil se ud som om den buer opad. Og her begynder hesten for alvor at arbejde over ryggen.

Nu kan man med god samvittighed gå i gang med ridningen.

Her er en video hvor Stacia longeres med indspændinger.