Lucky Lady

 

Frydenlunds Lucky Lady

Frydenlunds Lucky Lady

Alias Stacia, Lillepigen

Stamtavle

Stamtavle

DV Hoppe født i 2011 og er nu 178 cm.

Blev forladt af sin mor

Stacia er født her hos os. De første 2,5 døgn var temmelige hårde, da hoppen ikke ville kendes ved sit føl. Dyrlægen sagde hun havde fået en “fødselsdepression” og vi skulle blive ved med at tvinge hoppen til at lade føllet die. De første to nætter sov jeg derfor sammen med Stacia, hun vækkede mig en gang i timen, så jeg kunne stå op, malke hoppen og give Stacia flaske.

Stacia og jeg delte dyne de første to nætter i hendes liv.

Stacia og jeg delte dyne de første to nætter i hendes liv.

Om dagen kunne vi med hjælp fra naboerne holde hoppen således at Stacia selv kunne gå hen og die.

På tredie dagen var det som om hoppen pludselig vågnede og opdagede hun havde et føl og derefter gik alt godt.

Stacia og jeg delte dyne de første to nætter i hendes liv.

 

Hun blev ved med at vokse

Stacia var allerede som 2 års 170 cm i stang, så hun er idag en temmelig stor dame.

Fordi hun voksede så meget begyndte vi ikke at træne hende før hun var 4 år. Tilridningen gik nemt da hun er meget tillidsfuld. Vi gjorde hende ryttervant sommeren 2015 og gav hende fri vinteren over og begyndte så træningen igen i foråret 2016.

Stacia som 2 års

Stacia som 2 års

Noget var galt

Jeg kunne dog ikke få hende til at udvikle sig helt som jeg havde forventet. Først troede jeg det var sadlen og gik over til kun at træne hende fra jorden. Men heller ikke det virkede optimalt, så efter noget tid nøjedes jeg med at træne hende 2 til 3 gange om ugen i skridt, fordi jeg havde mistanke om at hun voksede.

Stacia i 2017

Stacia i 2017

 

Osteopath

Hun var ikke på noget tidspunkt halt, hun ville bare ikke strække sig stabilt og begynde at træde dybere ind under sig. Til sidst fik jeg osteopat Helle Kornbek ud. Helle opdagede at hun var låst i højre side af ryggen og omkring venstre hofte. Efter bare en behandling havde jeg en helt anden hest. Pludselig ville hun strække sig og jeg kunne så småt begynde at få hende til at gå lidt mere frem.

 

Arbejdet fra jorden

Efter det besluttede jeg mig for at give Stacia lidt mere tid fra jorden og begyndte først at skridte hende igen sidst i april.

Jeg havde besluttet mig for at jeg ikke ville ride hende særligt meget før jeg havde fået en sadel der passede og det fik jeg så juli 2017, så nu kan vi for alvor komme igang med ridningen.

Stacia arbejdes for hånd

Stacia arbejdes for hånd

 

Stor og stædig

Stacia er en stor og stædig hest, med meget lidt tålmodighed. Alting skal foregå på en måde så hun tror det var hendes ide.

Det har været svært, men det bliver nemmere og nemmere. Og det der er dejligt med hende er, at hun altid arbejder over ryggen. Hun ved ikke hvordan man “går forkert”. Uanset hvor hun har sit hoved eller hvordan tempoet er så arbejder hun med løftet ryg.

Hun er fantastisk at være på og med tiden tror jeg hun bliver en drøm at ride.

 

Videon herunder viser den dag hoppen, Stacias mor,  for første gang begynder at vise interesse for sit føl. Vi var meget lettede og meget trætte efter at have været konstant på i 2,5 døgn.