Will Kommenterer min træning af Regitse.

Regitse

Regitse.

Mange af jer kender Regitse.

De fleste der kender mig, kender også Regitse specielt fra springbanerne. Regitse har igennem sit liv gjort et fantastisk arbejde sammen med Victor og Oscar Lica Larsen og senere sammen med Cecilie Ballin. Selv havde jeg også mange fantastiske ture med hende.

Regitse blev pensioneret.

Desværre begyndte Regitse med tiden at blive øm i sine forben og af og til så hun halt ud bagtil. Hun begyndte at stoppe hvis jeg sprang mere end et par gange om måneden og det blev stille og roligt værre. Jeg besluttede derfor at pensionere hende sidst i 2014.

Pensionen blev annulleret.

Regitse havde det bare ikke så godt med at være pensioneret. Hun blev både sur og fed. Da jeg i marts 2016 begyndte at træne de andre heste efter Art2Rides principper, startede jeg selvfølgelig også hende op igen.

Hun var dog ikke nem. Hun både bed og sparkede efter mig da jeg i starten prøvede at arbejde hende for hånd. Jeg kunne dog ikke andet end blot grine af det, for det er så typisk Regitse.

Hun blev arbejdet fra jorden i lidt over et år før jeg begyndte at ride hende igen. Nu har hun så været redet i ca. 6 mdr. Dog kun 2 gange om ugen, de andre dage arbejdes hun kun fra jorden.

Stadig lidt irregulær i sine bevægelser.

Mit problem er at hun stadig momentvis bevæger sig irregulært med bagbenene. Hun træder kortere med venstre bag.

Jeg begyndte at være i tvivl om jeg burde få en dyrlæge til at se på det eller om jeg bare skulle fortsætte træningen. Derfor sendte jeg denne video til William Faerber.

Will fortæller i videoen, hvad der med tiden vil ske, hvis vi ikke sørger for at vores heste arbejder over ryggen. Hvilket Regitse er et godt eksempel på.

Man lærer af sine fejl, jeg har i hvert fald lært af mine. Jeg er så glad for at jeg nu har fundet en bedre måde at træne på.

God fornøjelse.