Der er så mange aspekter i det at have med heste at gøre. Hvis man åbner sit hjerte og lukker øjnene for, hvad andre mener, så er mulighederne uendelige. 

Heste er helt utrolige væsener, med en fantastisk evne til at læse os. Jo tættere et forhold man får til hesten, des mere føles det som om den kan læse ens tanker. Heste lever i nuet. De ser, hører og fornemmer alt omkring dem. I en harmonisk hesteflok, kommunikerer hestene med hinanden, med signaler så små at vi ikke opfatter dem.

Mange tror at de skal være Bossy for at kunne dominere hesten og for at få dens respekt. Men intet kunne være længere fra sandheden.

Jeg ser hestejere bruge deres kropssprog, så voldsomt eller pludseligt, at selv jeg får et chok. Hvordan mon det føles for en hest, der registrerer selv den mindste bevægelse? Vi er så fokuserede på at hesten straks udfører det vi beder den om, at vi ikke registrerer, hvad hesten prøver at fortælle os. 

Når hesten finder ud af at vi ikke “lytter” til den, så “lukker” den ned eller den bliver nervøs i vores selskab. Det kan tage lang tid at ændre på sådan et mønster. Og det kræver at vi selv åbner op og er 100 procent tilstede, når vi er sammen med hesten. Hertil kommer at vi bliver nødt til at lukke øjnene for hvad vi mener er en korrekt måde for hesten at gå på.

Vi bliver nødt til at tage en periode, hvor vi fokuserer på hestens behov og hvor vi øver os i at kommunikere med hesten. Når hesten opdager, at vi forsøger at lytte til den, så begynder den at ændre sig. Den bliver afslappet og mere opmærksom på os. Og dette burde være fundamentet, som vi så kan bygge videre på.

Jeg er selv igang med at øve mig i, at blive bedre til at lytte og kommunikere med mine heste. Og det er det jeg arbejder på og fortæller om i denne video med Regitse.