Her er billeder fra en træningsdag med fire skønne mennesker og deres heste.  Alle sammen arbejdede så fint. For mig er det så fascinerende at se deres udvikling.
Dupper var den første hest. Han gik denne gang mere frem, han virkede interesseret i arbejdet og det var meget nemmere at få ham til at træde under. Jeg var imponeret over at Susan på så kort tid havde forbedret så meget.


Anden hest var Cody. Vi er lige gået igang med ridningen efter at Cody ikke har haft rytter på ryggen i 8 mdr. Jeg longerer Cody så vi kan arbejde på Susannes opstilling mens Cody stille og roligt vænner sig til at blive redet igen.

Tredie hest var Laban. Han var med for første gang, og sikke en fin lille fyr han var. Line har haft ham i ganske få uger, men har allerede gjort et fantastisk arbejde med ham.

Sidste hest var charmetrolden Cosmo. Cosmo har forbedret sig på så mange områder. Han løfter sine ben mere. Han arbejder mere ens på begge volter og har meget nemmere ved at træde under sig selv. Sonja har ikke redet ham siden sidste gang jeg var hos hende, men har i stedet brugt tiden på at forbedre Cosmo fra jorden af.

Vi bruger meget tid på at arbejde hestene for hånd. Nogle tror at dette ene og alene har med a2r at gøre, men nej. Jeg fik kendskab til arbejdet for hånd for mere end 20 år siden via kurser og undervisning udfra Bent Branderups beskrivelser. Jeg har brugt det lige siden og har de senere år kombineret det med nogle af Philippe Karl’s teknikker og noget af filosofien bag a2r.

Man lærer hele tiden noget nyt når man arbejder med mange heste. Man bliver nødt til at tilpasse sig, lære så mange teknikker som muligt og bruge det man føler virker og undlade at bruge det der ikke virker. Og husk, hesten vil altid være din bedste læremester!!