Her er smukke Sorte. Han har forandret sig helt vildt siden jeg så ham første gang i Maj.

Sorte har kissing spine og det var pga dette at jeg kom i kontakt med Nathalie og Susanne.

Sorte har et lidt svært temperament. Han er meget fremadgående og til tider lidt ukoncentreret. Med disse typer af heste nytter det ikke noget at drive dem frem, de tænder bare helt af, spænder i ryggen og iler derudaf. Man bliver nødt til at arbejde dem i et meget roligt tempo, de skal nærmest se dovne ud. I dette tempo lærer de at slappe af i deres krop og hoved. Det er selvfølgelig ikke det tempo hesten skal blive ved med at arbejde i, men det er nødvendigt indtil hesten slapper af. Derefter kan vi begynde at lege med tempoet.

Har hesten kissing spine er det vigtigt at arbejde den på en måde så den får strukket hele overlinjen igennem. Når det sker vil torntappene nemlig spredes. Hvis vi arbejder hesten på denne måde i noget tid, vil musklerne i overlinjen blive styrket og vil herefter kunne hjælpe til med at holde torntappene spredt selv om hesten går i en højere holdning.

Det er ikke kun heste med kissing spine der bør trænes på denne måde. Alle heste burde i deres grunduddannelse trænes således at musklerne i overlinjen bliver stærke. Gjorde vi det, ville der formentlig ikke være så mange heste med ryg og led problemer.

Sorte er absolut ikke en nem hest, men Susanne og Nathalie gør alt hvad de kan for at forbedre ham. I er så seje.

The Thinking Rider
No Back Pain Danmark