Så har vi haft endnu et fantastisk besøg hos Sonja og Cosmo

Cosmo har været lidt udfordrende for os. Vi ville på den ene side gerne have lidt mere fremdrift, men på den anden side skal vi også passe på ikke at presse ham for meget. Cosmo har nemlig haft lidt problemer med sine bagben.

Vi har derfor valgt at prøve at styrke ham vha sidebevægelserne. Da jeg så ham første gang trådte han meget uens bagtil og han løftede næsten ikke sine ben fra jorden.

Sonja har været meget grundig i sit arbejde fra jorden af. Hun har været opmærksom på at hvis han skal styrkes skal han ikke trænes helt ensartet på begge volter. Og det har hjulpet!!

Cosmo virker meget mere ens på begge volter. Han har øjeblikke nu, hvor han i nogle få skridt virkelig træder igennem. Han kan så ikke holde det. Men bare det at vi begynder at se det er fantastisk

På videoen øver vi versaden. Jeg vil have at Sonja flytter skulderen ind på Cosmo og ikke som man ofte ser folk gør, skubber bagparten ud. Sonja skal holde øje med hvordan Cosmo sætter sine ben. Vi har derfor ikke lige i dette øjeblik fokus på tempo eller holdning. Jeg vil nemlig have Sonja til at lave en meget lille overtrædning, hvilket kan være sværere at lave end en stor overtrædning. Dette skyldes at når vi går efter den lille overtrædning, så beder vi hesten om at runde i rygsøjlen og kippe lidt i bækkenet. Beder vi om en stor overtrædning, hvor vi skubber bagparten ud, så laver vi en schenkelvigning. Og her er hesten lige i sin ryg og behøver altså ikke at kippe i bækkenet.

Tak for en dejlig dag Sonja 🙏 Både Palle og jeg glæder os til at se Jer næste gang