Pivo Pod – Vores nye ”automatiske kameramand”

Credit: Pivo

Nogen delte et link, vi kiggede på det og efter ganske korte overvejelser, endte vi med at bestille en Pivo Pod, da jeg tænkte at Linda skulle have noget ”let” kamera udstyr at sætte op, når hun trænede hestene på banen og jeg samtidig slap for at sætte vores Soloshot3 op og trække forlængerledning.

Valget faldt på en Pivo Pod Silver starter pack som indeholder:

 • Pod
 • Fjernbetjening
 • Smart Mount
 • og en lille taske

Vi valgte med vilje ikke at bestille en Pivo Pod Standard Pack, som også indeholder et kamerastativ, da jeg har kamerastativer nok, men vi tog Silver udgaven, selv om jeg ikke tænker at Linda får brug for den dobbelt så store drejehastighed af hvad Starter Pack i den røde udgave har.
Listen over de forskellige Pods kan ses her og priserne er yderst fornuftige!
Det koster kun 10 $ oveni til fragt, hvilket er rigtig billigt.

Første test

For at kunne bruge Pivo Pod, kræver den en smartphone hvor minimumskravene er iPhone 7 og opefter med iOS 1 Smartphones. Vi bruger Lindas iPhone 11 Pro Max

Liste med kompatible Smartphones

Start med at luk ALLE apps på din smartphone og vælg Flytilstand i indstillinger, men sørg for at din Bluetooth stadig kører.

For at få det hele til at hænge sammen, skal der hentes en app, som efter download er lige til at gå til. Du skal starte med at oprette et brugernavn og adgangskode.

Når du er logget ind på din konto og appen kører, skal du oprette forbindelse mellem din Pivo Pod og din Smartphone og herefter skal du så indstille appen, så den er klar til brug.
Der er utroligt mange indstillingsmuligheder, men til ”vores” brug, altså i forbindelse med træningen af vores heste, er der nogen få indstillinger som er vigtige at få på plads, så kan man altid lege med alle de andre muligheder senere hen.

Mine indstillinger til testen var som vist herunder

Predictive Follow skal kun vælges hvis du vælger at stille din Pivo Pod op midt på banen. Stiller du op ude på siden af banen, skal du slå det fra.
Tracking Exposure kan du undlade på nyere smartphones, men har du en ældre model, så slå det til.

Opstilling ved ridebanen og den første test.

 

Små tips

Hvis man ikke bruger det medfølgende Smart mount, har man ikke nogen mulighed for at tilte sin smartphone eller action kamera lidt nedad og derfor fandt jeg hurtig ud af, at kameraet, på grund af den vidvinkel der er på alle smartphone kameraer, ikke må placeres for højt. Jeg vil tro at omkring 80 til 100 cm over jorden er passende, hvis man står på midten af en 20×60 m bane. Men det skal du lige prøve dig lidt frem.
Det er yderst vigtig at få placeret kamerastativet i vater. Hvis boblen der er på Pod’en ikke er inden for ringen/ i vater, vil din video blive skæv.

Bruger du Smart Mount, så vil jeg anbefale at bruge din Smartphones indbyggede vaterpas, så telefonen er helt lige.

kamerastativ

Har man selv har et kamerastativ og derfor vælger ikke at købe det med, skal man være opmærksom på at pod’en monteres på en 3/8” skrue og de fleste kamerastativer er udstyret med en 1/4” skrue.
Men man kan købe en lille adapter for under 50,- kr i en hvilken som helst foto forretning. En lidt irriterende detalje, da sådan noget egentlig burde følge med. (heldigvis havde jeg en liggende, så det var ikke det store problem)

Det hele skal jo være let at stille op og ikke veje alt for meget, så jeg bruger et Manfrotto BeFree Advanced kamerastativ som kun vejer 1,5 kilo og kan slås ud til at have en max højde på 1,5 meter

Vil jeg anbefale Pivo Pod?

Jeg forventede egentlig ikke det helt store af den lille Pivo Pod, men jeg må sige at jeg blev positivt overrasket. Den er nok den billigste ”automatiske kameramand” du kan finde. Vi har selv en SoloShot 3, som godt nok giver endnu bedre videokvalitet end Pivo Pod’en vil kunne præstere med en Smartphone monteret, men det er så også det. Pivo Pod følger en del bedre end SoloShot 3, zoomer tættere på, er meget lettere at sætte op og har ikke brug for en forlængerledning, da den har en batteritid på op til 10 timer, alt efter temperaturen hvor den står

Den har utroligt mange funktioner, så der vil være meget andet den kan bruges til, end at filme din træning med hestene og at have en lille fjernbetjening er genialt.

Helt klart en anbefaling herfra!

Det eneste mindre gode jeg har at sige om Pivo Pod er, at det ville være rart hvis den kunne følge hest og rytter på større afstand og at fjernbetjeningens rækkevidde var mere end 15 meter

Pivo officielle hjemmeside https://getpivo.com/
Pivo officielle Youtube side https://www.youtube.com/c/PivoOfficial/videos
Pivo Facebook https://www.facebook.com/getpivo

På Facebook er der også en gruppe, med mange gode tips til brugen af Pivo Pod i forbindelse med vores heste
https://www.facebook.com/groups/PivoHorseRidingCommunity/

Som jeg skrev tidligere, så er der utroligt mange funktioner med en Pivo Pod.
En af dem er Pivo Meet og den vil vi i den kommende tid få op og stå til noget fjernundervisning. Se mere her
Du kan klikke her for at se mere om Pivo Meet

 

En hurtig checkliste hvis du oplever problemer med din Pivo Pod

Inden du går i gang skal du sørge for, at både telefon og din Pivo Pod er fuldt opladet !! Pod’en holder som regel længere end telefonen, men der er undtagelser!

 1. Tænd for flytilstand på telefonen, og luk alle apps, kontroller om Bluetooth stadig er aktiveret
 2. Stil din Pivo på stativ eller hegnspæl, på ønsket placering, tjek Pivo’s vaterpas (lille rund ting ovenpå)
  Det skal stå helt lige, ellers vælter din video
 3. Tænd for Pivo og vent indtil lyset bliver blåt
 4. Åbn Pivo-appen på telefonen, og klik på Opret forbindelse / Connect
 5. Skift til bagkamera ved at klikke på ikonet øverst til venstre
 6. Kontroller at du har stillet telefonen i videotilstand (kameraet er synligt i nederste højre hjørne)
 7. I øverste venstre hjørne skal du swipe ned på firkanten og vælge AI. Sørg for at det næste ikon er valgt til midten (sort hvid sort bjælke) og midtfor i højre side skal du Swipe ned og vælge Horse Beta.
 8. Stryg fra højre mod venstre, og kontroller indstillingerne
 9. Hav altid på auto track, centred og auto zoom
 10. Vælg Fast til normalt ridning og frenzy ved springning eller ridning med hurtige vendinger
 11.  Predictive follow, hvis Pivo står på midten af banen og slået fra hvis Pivo står ved kanten af banen
 12. Slå Auto exposure til hvis telefon er en ældre model og slå det fra ved nyere telefoner
 13. Vend tilbage til Pivo startskærm og husk at vende telefonen horisontalt
 14. Anbring telefonen i Pivo, og sørg for, at den er lige og ikke vippes fremad eller bagud
 15. Stil hesten foran kameraet, så den røde boks er over hesten
 16. Tryk på optag (det store + på fjernbetjeningen) bemærk de 3 glimt med flashen og 3 små bip fra Pivo.
 17. Gå væk og hold øje med Pivo for at sikre, at den følger din hest. Gå evt. en volte rundt om din Pivo for at tjekke at de følger dig som den skal.
  Gør den det ikke skal du slukke Pivo Pod’en og lukke appen på din telefon. Gå så til punkt 1- og tag den derfra igen

Flere små tips

 • Undgå at komme tættere på end 2 m. i skridt, 3 m. i trav og 5 m. i galop (Gældende for Pivo Silver), ellers mister Pivo dig
 • Placer Pivo, så solen, så vidt muligt, står bag den
 • I begyndelsen kan du bruge Pivo på midten af banen. Er der steder hvor Pivo har svært ved at følge dig, eller helt mister dig, så kan du eksperimentere med forskellige placeringer på banen.
 • Fjernbetjeningens rækkevidde er ca. 15 meter
 • Pivo har små udtræksfødder! Træk de 3 små fødder ud for at stabilisere lidt, hvis du stiller den på en hegnspæl eller lignende
 • Hvis det blæser, kan du putte lidt sand i en pose og hænge under dit Pivo stativ for at stabilisere det lidt
 • Pivo er ikke vandtæt!. Hvis der er nogen chance for regn, kan du evt. skære et hul i en plasticpose og sætte den henover din Pivo, inden du montere telefonen (hvis altså din telefon er vandtæt)
 • Når du er logget på din Pivo app, skal du swipe fra venstre mod højre og klikke på tandhjulet nederst til højre. Herfra kan du indstille videokvalitet, og hvor Pivo skal gemmer din video. Jo højere kvalitet, jo større bliver filen også, så sørg for at der er plads på og din telefon kan klare de store videofiler. Husk at lukke alle andre app’s
 • Når du er færdig med at filme, kan du trykke på det store + på fjernbetjeningen for at stoppe optagelsen og vente på, at den at (Making Magic) forsvinder,før du lukker appen eller slukker for din Pivo, ellers kan du risikere at din video ikke bliver gemt korrekt. Jo længere sekvens du har optaget, desto længere vil det tage!

Håber dette hjælper!! God fornøjelse!

Kilde: Oprindelig Checklist Vikki Fowler – opdateret løbende af Karel Dijkman og omskrevet lidt af Palle Thilqvist