Min nye sadel

Jeg synes lige jeg vil fortælle lidt om min nye sadel. Jeg har længe haft behov for at få en sadelmager ud, men jeg kunne ikke beslutte mig for hvem jeg skulle vælge. Der var ingen sadelmagere herhjemme der havde den sadel jeg virkelig gerne ville have, derfor har jeg haft udskudt det. Jeg har så redet så lidt som muligt og i stedet trænet hestene en hel del fra jorden.

Peter Horobin Geneva

Peter Horobin Geneva

Min drømme sadel var en Peter Horobin og grunden til det er bommen. Bommen i disse sadler er helt unik i stedet for at have tree points er den afrundet og fleksibel bag kopjernet og kopjernet går ikke så langt ned som på andre sadler. Den kan ændres i det uendelige, så det er en sadel man kan have for livet. Disse sadler giver helt vildt meget plads til skulderen af flere grunde. For det første er puden foran skåret tilbage, den er meget kort ned ad siden og så er der enormt meget plads omkring manken. Jeg har faktisk aldrig set en sadel før der giver så meget plads som denne. I deres katalog kan man se billeder af bommen.

Nå men det lykkedes mig at komme i kontakt med sadelmager Gyde Wessel fra Tyskland som tilpasser PH sadler. Gyde kan faktisk tale lidt dansk og det syntes jeg nu egentlig var meget rart.

 

Vi havde aftalt at hun skulle se på både Noller og Stacia og så tilpasse til den bredeste af dem. De to er de bredeste af hestene. Det viste sig at de var meget tæt på hinanden, så sadlen blev tilpasset Noller som er den korteste af de to. Bagefter blev den også kontrolleret på Stacia og jeg red begge hestene i sadlen.

Her kan man stadig se tegningen på Nollers ryg

Her kan man stadig se tegningen på Nollers ryg

Gyde var så sød at hun efterfølgende også brugte tid på at se hvordan den ville ligge på Amaze og Gitse. Heldigvis er alle hestene ret muskuløse, der er ingen af dem der har huller ind bag skuldrene og de er også alle ret lige i ryggen. Den eneste der mangler at ”rette” ryggen en smule mere ud er Amaze.

Det overraskede mig at hestene rent faktisk var så ens over ryggen og alle havde de tæt på samme vinkel ved skulderen. De ligner jo ellers slet ikke hinanden når man bare ser på dem.

Gitse, Stacia og Noller kan alle gå med sadlen som den er og Amaze skal have en Thinline Pad under med nogle shims foran. Sadlen er så bred så der ikke er nogle problemer ved at ligge noget under den til hende og problemet med Amaze og sadler har ellers været at hun ligesom Noller er ekstrem bred over manken.

Gyde tjekkede også deres muskler og til min store glæde var hun meget imponeret over dem alle.

Mit problem med sadler til de fire heste her har altid været at finde noget der kunne give plads til skuldrene når de rotere tilbage, men det er der absolut ingen problemer med, med denne sadel.

Man kan godt fornemme hvor meget plads der er hen over manken

Man kan godt fornemme hvor meget plads der er hen over manken

Når man ser på sadlen ovenfra så ser den enormt bred ud over manken og jeg tænkte da også da jeg så den gud ved hvordan den bliver at sidde i. Men den er simpelthen bare fantastisk, jeg sidder så godt. Mine ben føles meget tættere på hesten og jeg har meget nemmere ved at rette mig op. Men det bedste af det hele er den ændring jeg oplevede med hestene.

Noller som ellers har været meget hektisk er pludselig blevet meget mere afslappet. Og Amaze traver meget friere end hun ellers har gjort og er mere fremadgående. De virker alle sammen blødere i deres bevægelser og meget mere tilpasse.

Det er det bedste køb jeg har gjort længe og jeg skal aldrig mere ride med andet end Horobin sadler.