Louise hjælper med at træne Mette’s hest Fritz fra jorden af. Fritz er 16 år og han har haft en skade i det ene bagben som stadig giver ham problemer.

Rigtig mange af de heste jeg kommer ud til har fysiske problemer af den ene eller anden slags. Hvis hesten har ondt, så vil den ændre sit bevægelses mønster for at undgå smerter i det påvirkede område. Dette påvirker hestens muskulatur. En længere pause samt en “skæv” måde at bevæge sig på gør at musklerne i overlinjen svinder ind.

Selvom hesten måske på et senere tidspunkt ikke længere har smerter, så har hesten i mange tilfælde vænnet sig til at gå på en uheldig måde. Desuden har den heller ikke længere musklerne til at støtte kroppen. Hvilket kan medføre nye skader eller problemer.

Det er altid en udfordring at træne disse heste op. Man skal passe på ikke at bede om for meget, men samtidig er man nødt til at prøve at få rettet hesten op. Den bedste måde at gøre dette på er ved at arbejde hesten for hånd i skridt. Man skal være opmærksom på at hesten er afslappet i arbejdet.

Fritz har en rigtig fin og aktiv skridt. Faktisk skulle vi passe på at han ikke arbejdede for kraftigt frem, da dette kan medføre spænding. Indtil han har opbygget lidt mere styrke skal han ikke skridte frem med maksimal kraft. Vi skal nødigt have at han bliver øm i musklerne eller i sit ben.

Louise har en rigtig fin fornemmelse af hvad der bliver for meget og for lidt. Jeg er sikker på at Mette og Louise i fællesskab nok skal få udviklet Fritz’s overlinje.