Det her var den første lektion sammen med Kristina og Lappe.

Kristina fortalte at hun havde haft mange problemer med Lappe. Det gjaldt helbred, træning og sadel. Kristina har prøvet stort set alt, men intet har fået Lappe til at fungere optimalt. Kristina fortalte også at Lappe aldrig rigtig har villet strække sig.

For mig er det altid helt specielt den første gang jeg arbejder med en ny hest. Det er i dette øjeblik man fornemmer hestens personlighed, dens problemer, dens styrke, men også ting som glæde, stolthed eller skepsis. Mærkeligt nok fornemmer man alt dette på en lidt anden måde når man kender hesten godt. Men når det så er sagt, så er det ikke meget anderledes end når man møder en person for første gang. Hvis man arbejder med mennesker, vil man ofte fornemme at folk gerne vil fortælle ting som de ikke ønsker at besvære deres kære med. Og er man den der lytter, hører man bedre efter fordi man ikke kender vedkommende. Vi burde selvfølgelig være lige så gode til at høre og fornemme, når det gælder vores nærmeste.

Men tilbage til Lappe. Lappe er en meget følsom dame som faktisk rigtig gerne ville strække sig. Typisk vil man som rytter/træner komme til at give disse heste alt for mange signaler ifht hvad der er behov for. Med Lappe skal man næsten ikke gøre andet end at tænke på det man vil have hende til. Hvilket iøvrigt gælder for rigtig mange heste.

Hvis hesten er følsom i hovedet, så er den typisk også meget følsom i sin krop. Man skal derfor som rytter være yderst opmærksom på sin egen krop og selvfølgelig have stor opmærksomhed på sadlen.

Kristina er absolut opmærksom på Lappe og med en ny sadel og lidt ny tilgang til træningen, så bliver Lappe en super fin ridehest.

Tak for en dejlig dag Kristina.

The Thinking Rider
No Back Pain Danmark