Altså de her to, Kashmir og Kristine, får smilet frem.

Kashmir var kun lige tilredet da Kristine købte ham. Han var på det tidspunkt lidt hektisk og havde en tendens til at gå ind bag lod, hvis der kom kontakt på tøjlen. Det tog lidt tid at få ham til at strække sig og i starten måtte vi give tøjlen som belønning når han gjorde det.

Idag har Kashmir ingen problemer med at strække sig. Til tider gør han det dog på en måde så han nærmest trækker i tøjlen. Nogle heste vil, når de strækker sig, begynde at gå lidt deres egne veje, de stiller sig ud af volten, eller skyder skulderen ind eller ud af volten.

I denne lektion arbejdede vi Kashmir i en lidt højere holdning og tillod ham ikke at trække tøjlerne ud af hånden på os. I denne holdning er det nemlig nemmere at styre hesten, kontrollere bøjning og indundertrædning. Når hesten koncentrerer sig og har en god kontakt på tøjlen, så kan man begynde at give længere tøjler og lade hesten følge kontakten nedefter i et stræk.

Kashmir var rigtig fin og det var mega dejligt at se at han ikke længere krøllede helt sammen når han gik i en højere holdning.

Tak for en dejlig og sjov dag Kristine.

The Thinking Rider
No Back Pain Danmark