Dette er billeder fra den første lektion med Muska og Karin. Palle tog så mange gode billeder og ikke alle er om selve træningen, men jeg synes I skulle se dem.

Karin har virkelig gjort det godt med Muska, men manglede nu lidt inspiration til at komme videre.

Muska er en hest, der under træningen, tidligere reagerede ved at stresse og som Karin siger, så strakte Muska sig til himlen. Karin har derfor brugt tid på at få Muska til at strække sig (mod jorden) og slappe af. Det går super fint. Men nu er det tid til at få udviklet Muska yderligere.

Det er godt at Muska strækker sig så fint som hun gør, det er et af skridtene i den rigtige retning, men der skal mere til hvis vi vil have hesten til at udvikle en sund krop. Hvis vi vil have en stærk, holdbar og muskuløs hest, så skal hele kroppen fungere så optimalt som muligt.

Har man hest der strækker sig fint og man tænker hmm hvad nu, så er her lidt ideer.
– Start med at gå rundt som du plejer ved hestens skulder. Fornem om hesten skubber lidt med skulderen. Gør den det, så ret den op ved at røre med fingerspidserne lige foran skulderen. Det skal være et ganske let pres som øjeblikkeligt fjernes igen.
– Lav en lille overtrædning til begge sider. Er det lige nemt til begge sider? Typisk er det sværere på den ene volte. Men hvorfor er det sværere på den ene volte? Er det fordi hesten forbøjer sig i halsen, skyder skulderen, skubber bagparten ind? Find årsagen!!

Du vil have en hest der arbejder symmetrisk. Det betyder at du formentlig vil være nødt til at lave forskellige øvelser/korrigeringer afhængig af hvilken volte du går på. Hvis du laver de samme øvelser, på samme måde på begge volter, så bliver hestens svage punkter svagere og de stærke stærkere.

Tænk over hvordan hesten sætter sine ben og bruger sin krop i de forskellige sidebevægelser. Du skal nemlig bruge disse sidebevægelser til at rette din hest’s skævheder.

Hvis du f.eks har en hest, der på venstre volte træder venstre baghov imellem forhovenes spor og højre baghov udenfor volten, så har du muligvis en hest der mere eller mindre hele tiden går med bagparten forskubbet lidt til højre. Dette kan skyldes musklerne, bindevævet/fascia, skader, slid eller uvane. Uanset hvad så skal der arbejdes på at få hesten til at bruge sig mere lige. Det vil sige at på venstre volte kan du rette hesten op ved at tænke travers. Du fører da skulderen ud ad, men KUN til det punkt hvor du kan se at hesten træder lige op i forhovenes spor. På højre volte tænker du derimod versade, men igen kun til det punkt hvor hesten træder lige op i forhovenes spor.

Har man en hest der kan strække sig, som ikke skubber eller skyder skuldrene og som ikke skyder bagparten ind eller ud af volten, så kan man lave sidebevægelserne for at få mere overtrædning og indundertrædning og her arbejder vi så hestene på 3 eller 4 spor.

Derfor brug øvelserne, men brug dem til det rigtige formål. Vær dog ikke bange for at prøve Jer frem. Og tænk på hvordan I kan bruge det i ridningen. Arbejdet for hånd er ridning fra jorden af.

Karin, Muska og jeg arbejdede lidt med sidebevægelserne. Jeg havde en dejlig eftermiddag Karin og jeg glæder mig til at se hvordan Muska nu udvikler sig.

Nobackpain
No Back Pain Danmark
The Thinking Rider

Kriemhild Morgenroth Saddlery