Jeg får flere og flere, som nu efter lang tids arbejde fra jorden af, kommer igang med ridningen.

På billederne ses Lene og Susanne. De har begge trænet deres heste fra jorden af i 4 måneder. Deres heste var ikke muskelfattige da vi påbegyndte jordarbejdet. Hestene havde dog behov for at lære at bruge sig selv på en lidt anden måde.

Muskel opbygning tager noget tid og afhænger af udgangspunktet. Jeg har set heste opbygge pæn muskulatur på 7 uger, men disse heste så allerede fine ud da de blev startet op. I mange tilfæde vil det tage 3 til 6 måneder før ridning påbegyndes, måske endnu længere. Når man starter med ridningen vil det typisk foregå i skridt og ganske let trav arbejde. Og det vil stadig være jord arbejdet der udgør en stor del af træningen. Men igen det afhænger af hesten, nogle heste er klar efter en måneds arbejde fra jorden af, mens andre skal bruge et år. Jo længere tid hesten har været trænet forkert, des længere tid vil det tage at rette den op.

Lene og Susanne’s heste er helt sikkert klar til at blive redet.

Desværre havde Lene’s hest Nemo et hævet ben, men til gengæld var Nikon mega fin. Jeg er godt nok blevet imponeret over Lipizzanerne efter at have mødt Nikon og Nemo.

Susanne’s hest er ikke redet i 8 måneder. Tidligere blev han ofte forskrækket og løb frem eller sprang til siden. Det gør han ikke mere. Alligevel tager vi ham lidt i longen, så Susanne i ro og mag kan lade ham strække sig. For der er absolut ingen tvivl om at det er en mærkelig fornemmelse, når sådan en stor hest strækker sig til jorden. Specielt når man ikke har redet i 8 måneder.

Det er mega sejt af Susanne at stole så meget på sin hest og på mig ❤️