Så har vi været på besøg hos Gule og Susanne igen.

Gule bliver arbejdet en del fra jorden af. Her strækker han sig rigtig fint og Susanne er god til at spotte, hvornår tempoet er for hurtigt eller for langsomt og prøver derfor hele tiden at finde den optimale rytme for Gule.

Lige så snart der kommer rytter på ryggen af Gule, så bliver det lidt sværere for ham. Susanne siger, at det føles som om han slingrer lidt og det er rigtigt. Det er et svaghedstegn og det skal man have respekt for!! Man skal derfor passe på med ikke at presse hesten frem i et tempo, den ikke er stærk nok til.

Jeg prøvede at ride Gule i denne lektion. Når jeg starter med at ride nye heste, så vil jeg mærke hvordan de går, når jeg ikke forstyrrer dem. Jeg starter derfor IKKE med at forme hesten fortil. Jeg lader den gå med hovedet nøjagtigt som den vil og korrigere kun retningen vi går i. I manges øjne ser det nok totalt begynder agtig ud. Men det gør det kun fordi vi alle er blevet “hoved” fokuserede.

Vi ved alle at hestene skal rides bagfra og frem!! Men hvad starter folk med at gøre når de kommer op på hesten? De begynder straks at manipulere den med tøjlerne.

Hvis jeg skal have en mulighed for at fornemme hvilke skævheder vi har med at gøre og hvis jeg skal have en fornemmelse af om hesten SELV søger kontakten på biddet. Så er jeg nødt til at undlade at “manipulere” hesten med tøjlerne.

Efter lidt tid begynder hesten at slappe af, strækker halsen og søger så småt efter kontakten. På denne måde undgår man en hest der går ind bag lod eller stiver sig.

Det er meget interessant og jeg vil anbefale alle at prøve det.

Tak for en dejlig lektion Susanne, jeg glæder mig til at se Jer igen 🥰

Nobackpain
No Back Pain Danmark
The Thinking Rider