Åh vi er mange der er ved at være godt trætte af dette regnfulde efterår. Banerne er i perioder så våde at de bliver umulige at bruge. Susanne har holdt Cody igang ved at ride ham lidt på vejen og så træne på banen de dage hvor det har kunnet lade sig gøre. Men det er klart at det bliver til mindre træning når vejret er sådan og man ikke har et ridehus. Mange bliver lidt frustrerede over at de ikke kan få trænet så meget og sådan har jeg det også. Men måske skal vi ikke være så kede af det.

For efterhånden mange år siden talte jeg med en sadelmager om hvorfor vi havde fået så mange sadel og træningsmæssige problemer med vores heste. Han mente at en del af problemerne skyldtes at flere og flere havde adgang til ridehus og dermed havde deres heste i kontinuerlig træning. Hestene fik derfor ikke mere pauser af og til når vejret var dårligt.

Jeg har tænkt over dette lige siden og har prøvet at tage det roligt når jeg har været nødt til at opgive træningen pga vejret. Det sjove er at hvis hestene først er bygget op muskelmæssigt og disse muskler er opbygget uden unødig spænding, så forsvinder de ikke sådan lige. Hvis hesten ellers har mulighed for at holde sig igang på en fold, så vil der gå mange måneder før musklerne forsvinder. De “rigtige” muskler forsvinder ikke, men muskler opbygget i spænding vil svinde ind når hesten får lov til at holde ferie.

Men tilbage til Susanne og Cody!! Vi prøvede traven for første gang under rytter. Vi har ladet Cody strække sig når han er blevet longeret i trav, så selvfølgelig skulle han også have lov til at strække sig under ridningen. Det er helt klart grænseoverskridende at forlænge tøjlerne når man ikke har travet hesten i næsten et år. Men I det øjeblik Susanne gjorde det, begyndte Cody at slappe af. Det var så fedt at se.

Kriemhild Morgenroth Saddlery
No Back Pain Danmark
The Thinking Rider