De fleste heste bevæger sig, eller bruger sig selv, mere eller mindre asymmetrisk.

Når man står med en hest der har problemer i ryg og eller ben og man ser denne asymmetri, så kan man ikke lade være med at fundere over årsag og konsekvens.

Er hesten begyndt at bruge sig asymmetrisk pga smerte? Eller har den fået smerte fordi den har brugt sig selv asymmetrisk?

Hvis vi ikke ligefrem taler om en akut skade, så vil dyrlægen ofte finde problemer i flere af benene, ikke sjældent vil der også være et problem i ryggen. Og så funderer man igen. Er problemet startet i ryggen og har dermed påvirket benene eller er det omvendt.

Det er lige før man bliver skør af at tænke.

Typisk kan man idag via scanning og røngten finde nogle af problemerne, men sjældent finder man årsagen til dem.

Det er mega frustrerende!! Jeg har været der, jeg ved mange af Jer, jeg har været ude hos har været der og lige nu kæmper Christina for at få Rowina “back on track”.

Christina har gjort alt det rigtige. Har arbejdet Rowina fra jorden af, fået hende bygget rigtig fint op muskelmæssigt og Rowina virker virkelig glad for at arbejde.

Jeg tror stadig på “projekt Rowina”. Hesten er glad og med dyrlæge, Hestefys og Christinas måde at træne på, så må og skal det lykkes.

Jeg havde en dejlig dag i deres selskab. Jeg nyder at arbejde med Rowina, hun er spændende, har en stor personlighed, hun er ganske enkelt en sej lille hest. Tak for en dejlig dag Christina, du gør det godt!!

Nobackpain
No Back Pain Danmark
The Thinking Rider

Kriemhild Morgenroth Saddlery