Hvad er Art2Ride

 

Fundamentet skal være i orden før man begynder at bygge mure.

Det er sådan jeg ser på art2ride. Fundamentet i art2ride er at hesten arbejder over ryggen. Før man sætter sig op på hesten skal den kunne arbejde over ryggen fra jorden. Dette lærer man den via arbejdet for hånd og longering. Herefter skal den lære at gøre det samme under rytter.

Noller lærer at arbejde over ryggen ved hjælp af arbejdet for hånd.

Noller lærer at arbejde over ryggen ved hjælp af arbejdet for hånd.

Hesten skal altid arbejde over ryggen.

I alt hvad vi gør handler det om at hesten bliver ved med at arbejde over ryggen. Prøver man noget og hesten mister ryggen, så går man straks et skridt tilbage. Det vil sige, hvis hesten for eksempel holder op med at arbejde over ryggen når man galoperer, så går man tilbage til travarbejdet, gør den stærkere i dette arbejde og prøver så igen galoppen på et senere tidspunkt. Man bliver altså aldrig ved at træne på noget som hesten har svært ved.

Det giver ingen mening at arbejde hesten, hvis den ikke arbejder over ryggen. Hver gang man laver noget med hesten hvor den ikke arbejder over ryggen, så nedbryder man mere end man bygger op.

Det er simpelt at følge.

At arbejde hestene på denne måde fjerner al frustration i træningen. Hestene bliver glade og samarbejdsvillige, da de aldrig bliver presset til noget de ikke kan klare. Og som rytter får man et simpelt system at arbejde ud fra, hvor man kan se den røde tråd igennem hele uddannelsesforløbet.

Selvom Art2Ride også kaldes for classical foundation training, så er det ikke kun grundtræningen af hesten man bruger det til. Det betyder bare at i alt hvad man gør, bliver man ved med at vedligeholde fundamentet.

Art2Ride kan hjælpe dig og din hest hele vejen til målet. Det eneste det kræver er tålmodighed og øvelse i at se og føle hvad der er korrekt for hesten.