2018 har været et specielt år. Et år hvor jeg ikke kun har haft fokus på vores egne heste.

Det har været mit første år som Art2Ride træner og det har givet mig mange spændende oplevelser. Jeg har igennem året mødt virkelig mange fantastiske heste og deres ejere. Jeg var ikke sikker på at jeg ville have tiden til det. Men når man brænder for noget, så skal man nok finde tiden. 

Mit ønske som Art2Ride træner har været at hjælpe andre igang med denne måde at træne på, uden at de skulle igennem den samme søgen og fejlagtige forsøg som jeg selv måtte igennem.

Jeg er blevet virkelig positivt overrasket over hvor hurtigt de heste jeg har set flere gange, har udviklet sig. Nogle ændrede overlinje på blot én måneds træning. Meget imponerende… Men selvfølgelig også afhængigt af hvad ejerne har gjort ud af det.

Jane Petersen og hendes hest Pro

Jane Petersen og hendes hest Pro

Et helt specielt sted at komme har været Klimagården i Sakskøbing og jeg skylder Jane og Sascha en stor tak. Det har været en sand fornøjelse at følge deres heste og de gjorde det muligt for mig at kunne tage mange flere ekvipager pr. gang fordi de samlede folk på et sted. Her ud over var arrangementet med rideskoleeleverne noget jeg altid vil huske 2018 for. 

Det ene hold af de dygtige ponyer og børn fra Klimagården

Det ene hold af de dygtige ponyer og børn fra Klimagården

Det blev også året hvor det for alvor gik op for mig, hvor meget denne træningsform udvikler hestenes overlinjer og muskler generelt. Hvis ikke det havde været for Peter Horobin’s sadeltilpasser Kriemhild Morgenroth og Hestefysioterapeut Charlotte Ravnbo, så er jeg ikke sikker på at jeg var blevet helt klar over det. Begge fortalte at heste som vores ses yderst sjældent, hvis overhovedet. 

En stor tak skal lyde til Charlotte Ravnbo for at hjælpe mig med at holde hestene så fine, men specielt tak for hjælpen med Noller, da jeg troede noget ganske alvorligt var galt med ham.

Charlotte Ravnbo må strække sig når Lillepigen skal behandles

Charlotte Ravnbo må strække sig når Lillepigen skal behandles

Charlotte Ravnbo må strække sig når Lillepigen skal behandles

Kriemhild Morgenroth mødte jeg først personligt i år. Kriemhild sørgede for at jeg i 2017 kom i kontakt med en der kunne tilpasse en Peter Horobin sadel. At møde Kriemhild personligt har været en af årets bedste oplevelser. At Kriemhild så oven i købet spurgte mig om jeg ville være Peter Horobin European Brand Ambassador kom som intet mindre en et chock. Jeg blev stolt, rørt og ikke mindst overrasket over at jeg skulle være ambassadør for det bedste sadel brand ever. Personligt føler jeg slet ikke at jeg er i en liga til sådan noget som normalt er forbeholdt professionelle og konkurrenceryttere på højt plan. Men som Palle sagde, Kriemhild har set hvor fine vores heste er i deres muskulatur og at kunne udvikle heste sådan kræver også noget. Og så er Kriemhild en person der vægter hestevelfærd højere end de fleste. 

Kriemhild må stå på en skammel når der skal tilpasses sadel til Lillepigen

Kriemhild må stå på en skammel når der skal tilpasses sadel til Lillepigen

Jeg har igennem året fået kontakt til folk fra hele verden. Nogle har, selv om de ikke ved det, hjulpet mig til en styrket selvtillid. Tak Jeanne pundt, Alex Boorman og Angela Hamond-Fenton. Og tak Charlotte H.M.Nielsen fordi du altid er parat til at skrive med mig.

Året har også budt på et møde med Art2Ride træner Elisabeth Spetschinsky og Thomas Fredholm fra Belgien. Tak for Jeres hjælp og hvor var det dejligt at møde Jer. Senere havde vi også fornøjelsen af at møde Art2Ride træner Tytti Vanhala fra Sverige. Det har betydet rigtig meget for mig at møde Jer alle.

Elisabeth og Thomas fra Belgien hjælper mig med træningen

Elisabeth og Thomas fra Belgien hjælper mig med træningen

Vi havde vejret lidt imod os dette år. Vinteren var ekstrem våd, da foråret skulle komme, kom vinteren og sneen i stedet for. Og sommeren blev den tørreste og varmeste nogensinde. Sommeren er normalt der hvor jeg får trænet hestene mest, men banen var hård som beton. 

Lillepigen blev halt da der kom sne i foråret og det er noget vi stadig kæmper med. Regner ikke med at komme til at ride hende rigtigt igen før sommeren 2019. Dog har dette givet os et nyt bekendtskab i dyrlæge Julie Liebmann Mgonja. Vi kan ikke takke Julie nok for hendes beslutsomhed om at få Lillepigen fin igen. Tusind tak for din støtte hele vejen igennem. 

Lillepigen og hendes lille dyrlæge Julie

Lillepigen og hendes lille dyrlæge Julie

De tre andre heste har været lidt en blandet fornøjelse i løbet af året. Det der dog er gennemgående hos dem alle tre, her i slutningen af året, er måden de bevæger sig på i longen. Alle har de kraftigere haseaktion og træder dybere under sig selv i trav. Dette skal så bare overføres til ridningen næste år. Men det har overbevist mig om at tålmodig træning virkelig får hestene til at bevæge sig bedre. Håber jeg næste år får mulighed for at vise det.

Noller

Noller

Året har handlet meget om at udbrede viden om Art2Ride som træningsform, ganske enkelt fordi vi har set effekten på vores egne heste. Palle gik så vidt at han lavede et E-magasin. Vi har nu fået flere Art2Ride trænere, samt vores hestefys med på ideen, og de vil skrive artikler til magasinet. Næste udgave af magasinet vil komme i starten af januar.

Der er ingen tvivl om at Palle er min største drivkraft. Det er Palles skyld jeg nu har hjemmeside og E-magasin. Men det er også Palle der fik mig til at blive træner. Det er Palle der presser mig når sofaen kalder og det er Palle der står stille i stormvejr og filmer når jeg rider. Den største tak skal lyde til dig Palle verdens bedste mand, ved ikke hvad jeg skulle gøre uden dig. 

Amaze

Amaze

Jeg lever et drømmeliv. Jeg elsker mit arbejde i forretningen og jeg nyder min fritid derhjemme. Jeg føler mig virkelig heldig. Håber for alle Jer andre der ude, at I har eller får den samme følelse. 

Ønsker Jer alle et helt fantstisk nytår.