Jeg var vildt overrasket da jeg så Gule og Susanne igen. Gule var virkelig løsgjort og afslappet og Susanne arbejdede ham roligt med små lette korrektioner. Det var en fornøjelse at se på.

Susanne havde haft både kiropraktor og sadelmager ude.

Har man en hest der har meget svært ved at strække sig, eller strækker hesten sig og derefter straks løfter hovedet, så er der typisk enten en “låsning” et eller andet sted i hestens krop. Eller sadlen klemmer skuldrene.

For Gule gav dette en markant forskel og i kombination med alt det arbejde Susanne laver fra jorden af, så er Gule nu for alvor på rette vej.

Hvis hesten af den ene eller anden grund har været generet, så sidder det ofte i hovedet på den i noget tid. Vi gjorde derfor det da Susanne kom i sadlen, at jeg arbejdede Gule for hånd, mens han kunne vænne sig til at have vægt på ryggen uden der var noget der generede. Det er selvfølgelig en mærkelig fornemmelse for rytteren at sidde på hesten uden at have nogen form for kontrol. Men lige netop dette gør at øvelsen kan være lige så god for rytteren som for hesten.

Mange ryttere er bange for at give slip på tøjlerne og hvis man samtidig sidder lidt anspændt, så vil hesten tro at der er fare på færre. Den vil derfor reagere ved at spænde op, hoppe til siden, frem eller spjætte ved selv den mindste lyd eller bevægelse. Dette bevirker at rytteren holder endnu mere fast i tøjlerne og spænder endnu mere op. Dette er en ond cirkel som absolut ikke må fortsætte, den skal brydes.

Det her var en virkelig dejlig lektion. Super godt gået Susanne.

The Thinking Rider
No Back Pain Danmark